Gratis en anoniem vergelijken
Bespaar tot wel €400,- per jaar

De beste racefietsverzekeringen vergelijken

Een racefiets is een kostbare investering. Het is daarom zeer zeker aan te raden om een verzekering af te sluiten die dekking biedt tegen diefstal, beschadiging en pech onderweg. We hebben verschillende racefietsverzekeringen met elkaar vergeleken om te bepalen welke opties het meest geschikt zijn.

Racefietsverzekeringen vergelijk je op VergelijkenBespaar.com

Eenvoudig en snel racefietsverzekeringen van uiteenlopende aanbieders vergelijken? Dat kan op ons vergelijkingsplatform. Een racefietsverzekering biedt dekking tegen diefstal. Schade aan jouw racefiets, bijvoorbeeld na een ongeluk, is ook te verzekeren, maar dan met een hogere dekkingsgraad. Zelfs als jouw racefiets ouder of tweedehands is, dan kun je die vaak nog wel verzekeren. De premie voor een oude(re) racefiets is doorgaans lager dan voor een nieuw exemplaar. De hoogte van zulke premies verschilt ook per verzekeraar en juist daarom is een goede vergelijking zeer nuttig.

De beste racefietsverzekering volgens VergelijkenBespaar.com

Kingpolis – Algemeen de beste racefietsverzekering.

Na ons onderzoek concluderen we dat Kingpolis in 2024 de beste racefietsverzekering biedt. Hun fietsverzekering omvat een uitgebreid standaardpakket met dekking voor diefstal en schade. De premie is relatief gunstig, zelfs voor dure racefietsen. Bovendien biedt Kingpolis de beste KNWU fietsverzekering, die schade en diefstal van racefietsen, mountainbikes en handbikes dekt. Deze exclusieve polis maakt Kingpolis de beste keuze voor het verzekeren van je dure racefiets.

Voor- en nadelen van de Kingpolis racefietsverzekering

Voordelen

Nadelen

Kingpolis is al zes jaar achtereen door de Consumentenbond uitgeroepen tot de beste fietsverzekering. Hoewel de naam Kingpolis bij het grote publiek wellicht minder bekend is, blijkt uit deze herhaaldelijke erkenning dat ze uitstekende service en voorwaarden bieden.

Kingpolis biedt een alles-in-één verzekeringspakket voor voertuigen in de Europese Unie. Dit pakket dekt diefstal, schade en/of pech, inclusief accessoires, en biedt rechtsbijstand. Klanten kunnen kiezen welke dekking zij willen gebruiken voor hun racefietsverzekering. Het Kingpolis-pakket biedt dus een uitgebreide, flexibele en passende oplossing voor de verzekeringsbehoefte van racefietseigenaren.

Om een diefstalverzekering te gebruiken, zijn de volgende punten essentieel:

 1. Jouw racefiets moet op slot staan met een -tenminste- ART-2 gecertificeerd slot
 2. Je bent verplicht beide sleutels van jouw racefiets te overleggen
 3. Kost jouw racefiets meer dan €3500, dan moet die op slot staan met een extra ART-2 goedgekeurd kettingslot aan een vast object
 4. Binnen 5 dagen moet je bij de politie aangifte doen
 5. Uiteraard moet de diefstal ook worden gemeld bij Kingpolis

Kingpolis biedt een uitgebreide verzekering voor racefietsen die binnen 5 jaar na aankoop gestolen worden. Bij diefstal wordt een nieuwe racefiets uitgekeerd, waarbij rekening wordt gehouden met waardestijging. Daarnaast krijgt de klant 5% extra over het bedrag om een nieuwe racefiets uit te zoeken bij een erkende fietsenhandelaar. De accessoires, die bij aankoop zijn meegeleverd, vallen de eerste 5 jaar onder dezelfde dekking. Na deze periode gaat een afbouwregeling in, waarbij de verzekerde waarde maandelijks afneemt.

De tweede beste racefietsverzekering volgens VergelijkenBespaar.com

Allianz – Wereldwijde dekking voor diefstal

Als je op zoek bent naar een betaalbare racefietsverzekering met een wereldwijde diefstaldekking, dan is een racefietsverzekering van Allianz volgens ons een goede optie. Allianz biedt ruime dekking bij diefstal van de racefiets en alle accessoires, die al op of aan je racefiets zaten. Ook als je later nog waardevolle accessoires aanschaft kun je deze makkelijk meeverzekeren op de bestaande polis bij Allianz.

Voor- en nadelen van de Allianz racefietsverzekering

Voordelen

Nadelen

Allianz is een grote en gevestigde verzekeringsmaatschappij, die een breed scala aan verzekeringen aanbiedt, waaronder woon-, levens-, auto- en fietsverzekeringen. Met hun goede reputatie en marktpositie is Allianz een vertrouwde keuze voor het verzekeren van je racefiets.

Allianz biedt drie verschillende verzekeringspakketten met uiteenlopende dekkingen voor een racefiets. Klanten kunnen kiezen voor een doorlopend of aflopend contract. Een doorlopend contract biedt meer flexibiliteit, omdat de verzekering na het eerste jaar maandelijks kan worden opgezegd. Bij diefstal heeft de klant 7 dagen de tijd om aangifte te doen, waarna Allianz de volledige aanschafwaarde van de racefiets en opgegeven accessoires uitkeert.

Als jouw racefiets bij diefstal ouder is dan 3 jaar, dan gebruikt Allianz deze afschrijvingsregels:

 1. 75% vergoeding in het vierde jaar
 2. 60% vergoeding in het vijfde jaar
 3. 45% vergoeding in het zesde jaar
 4. Vergoeding loopt af tot 20% in het negende jaar

Let op: Deze afschrijving geldt ook voor de meeverzekerde accessoires.

De Allianz racefietsverzekering biedt een uitgebreide dekking voor schade. Allianz biedt enkele voordelen ten opzichte van Kingpolis, zoals een langere meldtermijn van 28 dagen en de mogelijkheid om de schade te laten repareren bij een fietshandelaar naar keuze. Echter, de vergoeding is beperkt tot de aanschafwaarde in de eerste 6 maanden, daarna wordt alleen de dagwaarde vergoed. Bovendien zijn bepaalde soorten schade, zoals aan onderdelen en cosmetische schade, uitgesloten van vergoeding, tenzij er tegelijkertijd andere schade aan de racefiets is.

Tweedehands racefiets verzekeren

Als jouw racefiets ouder of tweedehands is, dan kun je die doorgaans nog verzekeren. De premie voor een oudere racefiets is dan meestal lager dan voor een nieuwe racefiets. Per verzekeraar bestaan verschillen in de hoogte van die premies. Daarom is een goede vergelijking altijd van belang, ook omdat het je een voordeel kan opleveren.

Betrouwbaar en actueel

Bij VergelijkenBespaar.com begrijpen wij dat jouw racefiets waardevol is. Daarom streven we continu naar betrouwbare en actuele informatie. Wij zorgen ervoor dat alle gegevens rondom voorwaarden, premies en andere informatie up-to-date zijn, zodat jij als klant goed geïnformeerd bent bij het maken van jouw keuze.

Wat kost een racefietsverzekering?

De kosten van een racefietsverzekering variëren afhankelijk van de dekkingsgraad, waar jij voor kiest. De voordeligste optie is een standaard racefietsverzekering tegen diefstal. Is jouw racefiets al een stuk ouder? Houd er dan rekening mee dat niet alle verzekeraars jouw racefiets nog willen verzekeren. Sommige verzekeraars keren bijvoorbeeld geen nieuwwaarde uit vanaf een bepaalde leeftijd, maar vergoeden dan alleen de dagwaarde.

Verzekeraar Premie
Centraal Beheer Fietsverzekering €8,76

De getoonde bedragen zijn voor een standaard diefstalverzekering. Hoe duurder de racefiets, hoe groter de kans dat die ooit gestolen wordt. Aanvullende dekking is dan zeker aan te raden. Naast diefstal ben je met aanvullende dekking(en) ook verzekerd tegen bijvoorbeeld schade door een ongeval. Schade aan je eigen racefiets is dan gedekt, zelfs als die schade door jou is veroorzaakt.

Wil je weten wat jouw racefietsverzekering precies gaat kosten?

Racefietsverzekering vergelijken

Dekking racefietsverzekering

Een racefietsverzekering dekt onder meer het volgende:

 • Diefstal van de racefiets
 • Diefstal van accessoires
 • Schade door een ongeval
 • Schade, die jij zelf hebt veroorzaakt
 • Schade als gevolg van inbraak

Aanvullende dekking(en)

Als je een racefietsverzekering afsluit, dan moet je voor jezelf goed nagaan of je gebruik wilt maken van aanvullende dekking(en). Je kunt dan bijvoorbeeld een aanvullende dekking afsluiten voor pechhulp of juridische hulp.

Jouw racefiets goed verzekeren

Wat bij sommige verzekeraars onder standaarddekking valt, moet je bij andere verzekeraars juist aanvullend verzekeren. Ook de maximale uitkering, zoals de nieuwwaarde, verschilt per verzekeraar. In het geval van een racefiets is het bijvoorbeeld ook belangrijk om goed te kijken naar de dekking voor pechhulp.

Vraag & antwoord

Onze antwoorden op veelgestelde vragen over racefietsverzekeringen:

Als je een racefietsverzekering hebt afgesloten via de fietsenhandelaar, dan krijg je bij diefstal of total loss een gelijkwaardige vervangende fiets. Als je online een racefietsverzekering hebt afgesloten, dan krijg je het aankoopbedrag terug. De nieuwwaarderegeling verschilt per verzekeraar.

Nee, in Nederland is dat niet verplicht. Maar, let op: heeft jouw racefiets een kenteken? Dan moet je daar een snor- of bromfietsverzekering voor afsluiten. Als jouw racefiets binnenshuis of in een garage of berging staat, dan valt de fiets onder de inboedelverzekering.

Bij een racefietsverzekering geldt dat jouw racefiets uitsluitend is verzekerd tegen diefstal, als die is voorzien van een ART-gecertificeerd slot met tenminste 2 sterren. Bij diefstal van je racefiets moet je twee sleutels kunnen overleggen aan de verzekeraar en dan moet tenminste één sleutel gebruikssporen hebben. De verzekeraar moet van jou bewijs hebben dat jouw racefiets op het moment van diefstal echt op slot stond. Meteen nadat je een racefietsverzekering afsluit, moet je jouw sleutelnummers doorgeven aan de verzekeraar.

Ja hoor, maar voor een tweedehands racefiets ontvang je dan de dagwaarde in geval van diefstal. Jouw racefiets moet ook goed op slot kunnen, want anders is jouw racefiets bij diefstal en/of inbraak niet verzekerd.

Elke verzekeraar heeft unieke voorwaarden. Door verschillende racefietsverzekeringen te vergelijken, krijg je inzicht in wat een verzekeraar te bieden heeft en tegen welke premie. Op deze manier kun je de verzekering afstemmen op jouw specifieke behoeften en situatie.

De "beste" racefietsverzekering is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen. De ideale verzekering is er één die past bij jouw situatie. Overweeg daarbij factoren, zoals de hoogte van de premie, wat er gedekt wordt, de hoogte van het eigen risico en de maximale uitkering. Voor sommige mensen is een goedkope fietsverzekering de beste optie, terwijl anderen liever meer betalen voor een uitgebreidere dekking.

De hoogte van de maandpremie hangt onder meer af van het merk racefiets, de aanschafprijs, accessoires, jouw woonplaats en je leeftijd. De actuele tarieven vind je in onze vergelijkingstool. Houd er rekening mee dat de meeste verzekeraars hun premies voor een racefietsverzekering berekenen op basis van het type en merk. Dit kan resulteren in verschillende tarieven.
Wij gebruiken cookies We kunnen deze plaatsen voor analyse van onze bezoekersgegevens, om onze website te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud te tonen en om u een geweldige website-ervaring te bieden. Voor meer informatie over de cookies die we gebruiken opent u de instellingen. Bekijk onze cookiepagina
Accepteer alles
Weigeren